Fantastiske50

Kroppen min er i forandring og for tiden opplever jeg at den ikke fungerer helt som den har gjort tidligere. Jeg synes den tåler mindre fysisk, jeg føler meg stivere i noen ledd og har ubehag som jeg ikke helt klarer å identifisere. I tillegg så legger jeg på meg selv om jeg er ganske bevisst på hva, hvordan og hvorfor jeg spiser.

Hetetoktene forteller meg egentlig det jeg har hatt mistanke om. At jeg er i overgangsalderen.

Overgangsalder

Det betyr at kroppen forandrer seg. Hormonbalansen endrer seg. Kroppstemperaturen svinger mer enn før. Ledd verker og føles stivere enn vanlig. Søvnkvaliteten er dårligere.

Disse fysiske forandringene gjør at jeg får en ny bevissthet om hvordan jeg føler meg. Jeg kjenner etter og tenker – Hva jeg kan gjøre for å føle meg bedre? Hva skal til for å hjelpe kroppen min i den nye fasen?

Fantastiske50 - føl deg bra med energi og overskudd
Fantastiske50 – føl deg bra med energi og overskudd

Å lytte til kroppen

Det viktigste tror jeg må være å lytte til kroppen. Den er faktisk ganske god til å gi beskjed om hva den liker eller ikke liker. Hvordan den trives og har det. Om det den blir utsatt for er akseptabelt eller ikke. Kroppen godtar ikke hva som helst og vil ikke bli behandlet dårlig.

Den har nok til tider blitt behandlet dårlig og med alt for liten omtanke. Men da jeg gjorde endringer i livsstilen min for å gå ned i vekt så gjorde jeg ganske mye for at kroppen skulle ha det bra og jeg skulle ha glede av kroppen.

Har du lignende erfaringer?

Å være i naturen og lytte til kroppen
Å være i naturen og lytte til kroppen

Ønsker å ha det bra

Så nå lurer jeg altså på hva jeg kan gjøre for kroppen min. Jeg ønsker jo å ha det så bra som overhodet mulig i den kroppen jeg har. Det er jo ikke bare å bytte ut den med en annen som er yngre eller bedre.

Jeg vet at jeg ikke er alene om å være i denne fasen med forandringer. Alle kvinner kommer jo dit en eller annen gang. De opplever forandringer og plager i større eller mindre grad. Foreløpig føler jeg meg ikke så veldig plaget, men jeg trenger vel ikke å vente til det blir skikkelig plagsomt med å gjøre noe selv? Jeg har heller ikke lyst til å fokusere på plagene, men hvordan jeg kan styrke min kropp slik at jeg kan fortsette å gjøre det jeg digger med energi og overskudd.

Styrke og beskytte

Det jeg ønsker minst er å tilføre kroppen tilskudd av kjemisk fremstillet hormoner for å rette opp hormonbalansen. Jeg føler at det beste vil være å gjøre noe som kroppen kan oppleve som naturlig og uten bivirkninger. Da jeg ønsket å gå ned i vekt gjorde jeg endringer i kosthold og trening.

Jeg tenker at det samme kan fungere nå, men at både kostholdet og treningen må være tilpasset min nye fase og endrede hormonbalanse. I tillegg så vil jeg styrke kroppen min på cellenivå for å beskytte den enda mer mot oxidativt stress – det «usynlige» som finnes i våre omgivelser og i noen matvarer.

Er du nysgjerrig på hva jeg kommer til å gjøre og hvordan det kommer til å gå?

Yoga er bra for kroppen
Yoga er bra for kroppen

Fellesskapet «Fantastiske50»

Jeg ønsker å ha med kvinner som enten har vært der jeg er og som vil bidra med sine erfaringer, eller som er akkurat der jeg er slik at vi kan slå følge på denne nye reisen. Hvis du er kvinne i 40-årene som vil forberede deg før du kommer i overgangsalderen, så vil jeg også gjerne ha med deg.

Jeg er nemlig i gang med å etablere «Fantastiske50» for kvinner som vil være med i fellesskapet for en bedre overgangsalder. Her kan vi dele erfaringer, sorger, gleder, inspirasjon, oppskrifter, linker etc. for å hjelpe andre i samme situasjon. Jeg planlegger også ulike kurs og det vil bli early bird pris til medlemmer i gruppen.

Du kan melde deg på nå for å være med fra starten og du blir også blant de første til å få invitasjon når det blir lansering. Når du melder deg på vil du også bli invitert inn i facebook gruppen «Fantastisek50».

Meld deg inn i fellesskapet “Fantastiske50” her.

Gleder meg til å bli bedre kjent med deg i «Fantastisek50».

SMIL fra Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.