Elsk din lever

Det høres kanskje rart ut, men det kan være noe av det smarteste du gjør. Elsk din lever i dag – fordi den er så viktig for mange andre funksjoner i kroppen.

Leveren er kroppens nest største organ og med sine mer enn 2000 livsviktige funksjoner, den beste venn du noen gang har hatt. Den ligger i øvre delen av magen og har stor betydning for fodøyelse, stoffskifte og for å rense blodet for gamle celler, avfallsstoffer og giftstoffer. Den produserer kolesterol som brukes til å lage hormoner og cellemembraner.

Din lever arbeider hardt for deg både dag og natt, den gjør sine forberedelser på forhånd når den vet at du trenger ekstra støtte. I tillegg sørger den for å rydde opp i kaoset etter dine feilgrep. Den fungerer som lagerbygning, filter, senter for bearbeiding, renovasjonsarbeider og mye mer. Den skjermer deg og beskytter deg, og den forsvarer deg mot angrep fra alle kanter. Leveren din er grunnen til at du fremdeles er i live etter alt du har vært igjennom.

Hvis din lever blir treg på grunn av dine dårlige vaner, så er du garantert at dine hormoner blir slått ut av balanse også. Elsk din lever er min oppfordring og bare en av mange ting du kan gjøre som positiv egenpleie for å støtte din kropp gjennom sin egen helingsprosess.

Noen symptomer på at din lever er overarbeidet kan være psoriasis, utslett/eksem, diabetes2, streptokokker, akne, urinsyregikt, oppblåsthet, gallestein, binyrestress, utmattelse, fettlever, vektproblemer, SIBO

Så det er kanskje på tide og gi litt tilbake til leveren din som har tatt så godt vare på deg?

elsk din lever

Sjekk disse 10 tipsene til hva du kan gjøre for å pleie og gi din lever omsorg hver dag. Daglig støtte er nøkkelen, så elsk din lever i dag!

#1 – SPIS MASSE GRØNT

Du har sikkert hørt dette før: Du er hva du spiser. Kutt ut ferdigprodukter, sukker, raffinerte karbohydrater og usunt fett og få inn mer grønnsaker i kostholdet. Fiberrike grønne blader som grønnkål og spinat i f.eks. en grønn smoothie til frokost gir kroppen en god start på dagen. Stangselleri juice er fantastisk til å rense leveren, spesielt når den inntas på tom mage om morgenen ½ time før du spiser frokost.

#2 – DRIKK NOK VANN

Vann er essensielt for at cellene i kroppen skal fungere optimalt, men leveren er intet unntak. Tilsett presset sitron, sitron skiver eller eterisk olje med sitron til vannet for ekstra smak, hydrering av celler, hjelp til tarmfunksjon og hudvitalitet. Les også “Nok vann er viktig for din helse”.

#3 – VITAMIN B

Kroppen trenger vitamin B12 og folat for å være i stand til å skille seg av med avfallsstoffer. Disse komplekse vitaminene er viktige hjelpere inne i cellene og utfører jobben med å kvitte seg med det vi ikke trenger.

#4 – BEVEG KROPPEN

Regelmessig fysisk aktivitet og trening er nøkkelen til å forbrenne triglyserider og produsere energi og kan også bidra til å redusere fett i leveren. Du har kanskje også lagt merke til hvor mye bedre tarmfunksjonen er når kroppen er i bevegelse. Så i tillegg til å styrke kroppen med fysisk aktivitet og trening vil flere organer, inkludert hjernen også nyte godt av det.

#5 – UNNGÅ KJEMIKALIER/TUNGMETALLER

Levercellene kan ta skade av å bli utsatt for giftige kjemikalier og tungmetaller, så det er en god idé å bruke så rene og grønne vaskemidler og skjønnhetspleieprodukter som mulig. Du bør også se etter produkter som ikke inneholder hormonforstyrrende ingredienser da disse også vil være en belastning for leveren.

#6 – VÆR FORSIKTIG MED ALKOHOL

For mye alkohol kan skade leveren og hvis du har noen helseutfordringer bør du kutte ut alkohol i en periode for å spare leveren og gi den muligheten for å rette opp skadene. 

#7 – CHOLINE I KOSTHOLDET

Choline produseres i leveren, men vi trenger likevel å få det via kosten for å oppnå et bra nivå i kroppen. Når cholinnivået synker i kroppen går det først og fremst ut over leveren. Ved en defekt i mekanismene forårsaket av mangel oppstår først og fremst fettlever.Hovedkilder innebærer animalske matvarer som egg, fisk, melk, men også vegetabilske produkter som diverse grønnsaker og bønner.

#8 – BEGRENS SMERTESTILLENDE MEDISINER

Du bør være bevisst hvorfor, hvordan og hvor ofte du bruker smertestillende medisiner som du får kjøpt over disk i butikk og på apotek. Medisiner brytes ned og omdannes i leveren, hvilket betyr at det er en stor belastning på leveren hvis medisiner brukes for ofte. Noen ganger kan det lønne seg å finne årsaken til smertene og ikke gå for en enkel løsning og behandle symptomene. Å velge naturlig heling med eteriske oljer vil også kunne bidra til å elske din lever. Prøv f.eks. peppermynteolje og lavendelolje for hodepine og muskelsmerter.

#9 – FRUKT BALANSE

Frukt er supert å innta i det daglige og spesielt som tilskudd hvis du trenger noe enkelt når du er på farten eller hvis søtsuget melder seg. Men fruktosen i frukt skal omdannes til glukose i leveren. Hvis din lever er belastet fra før kan det bli en ekstra byrde for leveren og hindre at den tar opp nyttige vitaminer, mineraler og antioksidanter som den trenger fra frukten. Hold deg da til lav-glykemisk frukt som sitrus og epler, samt bær.

#10 – STØTT KROPPEN MED ETERISKE OLJER

Eteriske oljer kan hjelpe med å redusere eksponeringen for kjemikalier og erstatte vanlige smertestillende medisiner som du får i håndkjøp. Med sine over 70 000 kjemiske bestanddeler er oljene i stand til å støtte kroppens naturlige funksjoner og kan være ditt beste alternativ for en god helingsprosess. For å fremme en god lever er disse eteriske oljene å anbefale: Rosmary, Geranium, Helichrysum, Turmeric, Frankincense og sitrusoljer.

Kilder:

Dr. Mariza Snyder – www.drmarizasnyder.com

Modern Essentails Håndbok

SMIL fra Charlotte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.